• שרוני

שניצל ביתי

שניצל ביתי הוא אחד המאכלים הכי ישראליים שיש.

הוא מאופיין בערכים של בית, חום, אהבה.

אין כמעט ישראלי שלא מכיר את הביטוי

"השניצל של אמא"

המרכיבים להכנתו של שניצל טעים ועסיסי לא מסובכים,

הכנה דורשת זמן לא רב

והטעם גן עדן, אפשר לומר.

תלוי כמה תבחרו להכין,

כמה אנשים תרצו לפנק.


החומרים הדרושים

1/2 קילו' חזה עוף לשניצל פרוס דק

1 ביצה

1.5 כוסות פירורי לחם שאתם אוהבים

1/4 כוס שומשום (לא חובה)

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור טחון

שמן צמחי לטיגון (סויה/ קנולה/ חמניות) מה שתבחרו כולם טובים.

כלי עבודה

3 קערות או צלחות עמוקות

תבנית שטוחה, שיהיה נוח לצפות את השניצלים

מלקחיים

מחבת לטיגון בינונית/ גדולה, תלוי כמה שניצלים תרצו להכין


אופן ההכנה

בקערה אחת הניחו את השניצלים

בקערה שנייה טרפו היטב ביצה, המלח והפלפל היטב

העבירו את השניצלים לקערה עם התערובת וערבבו היטב

מזגו את פירורי הלחם לתבנית

הרעיון המרכזי בהכנה הוא לשמור שיד אחת תהיה בתערובת השניצלים

והיד השנייה תוציא אותם לפירורים.

חשוב להקפיד על כך ולא ל'ערבב' בין הידיים.

לצפות את השניצלים אחד אחרי השני, תוך כדי הנחתם בקערה הריקה.

למזוג שמן למחבת

לחכות שיתחמם מעט

להקפיד ולטגן משני הצדדים עד להזהבה וקריספיות.

בתיאבון






31 צפיות