• שרוני

קראנץ שמרים בטעם של פעם

בצק קריספי מדהים בטעמו אותו מכינים מבצק שמרים קר, יוצא מעלף...



החומרים לבצק

4 כוסות קמח מנופה

1 כף שמרים יבשים

1/3 כוס סוכר

200 גרם חמאה/ מחמאה

3 חלמונים

1 גביע שמנת חמוצה/ מיץ תפוזים/ מים

1/2 כפית מלח

1/2 כוס חלב פושר/ מיץ תפוזים/ מים


מלית גבינה – הכמות ל- 2 רולדות

250 גר' גבינת ריקוטה/ טוב-טעם/ כנען

2 חלמונים

2 כפות פודינג וניל

3 כפות סוכר

1/2 כפית תמצית וניל / 1/2 שקית סוכר וניל


לזיגוג

3/4 כוס אבקת סוכר

2 כפות חלב

1/2 כפית תמצית וניל


אופן ההכנה

מערבבים במיקסר 2.5 כוסות קמח, שמרים, סוכר וחמאה במהירות בינונית עד לקבלת תערובת פירורית.

מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים חלמונים, שמנת חמוצה/ מיץ תפוזים ומלח.

מוסיפים את יתרת הקמח – 1.5 כוסות - בהדרגה

מעבדים עד לקבלת בצק רך אחיד ולא דביק.

מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.

מכניסים למקרר למינימום שעתיים עד לילה שלם.

הבצק לא תופח כמעט וזה בסדר גמור.


להכנת המלית

מערבבים את כל החומרים ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-170 מעלות.

מעבירים למשטח מקומח ומחלקים ל-3 חלקים שווים.

מרדדים כל חלק למלבן דק, מורחים ב-1/3 מהמלית ומגלגלים לרולדה,

חוצים אותה לאורכה לקבלת 2 רצועות שמחוברות בקצה אחד. קולעים את הרצועות לבורג.

מניחים על תבנית מרופדת או בתור תבנית אינגלייש קייק.

אופים מיד ללא התפחה נוספת 25 – 30 דקות עד שהעוגות שחומות וריחניות.

מכינים את הזיגוג: מערבבים בקערית אבקת סוכר עם חלב ותמצית וניל ומחממים כ-20-30 שניות במיקרוגל עד שהזיגוג הופך נוזלי.

מזלפים על פני העוגה פסים יפים. הזיגוג יתקשה תוך חצי שעה.

35 צפיות