• שרוני

פשטידת אלון

עודכן ב: 14 ינו 2019


פשטידת אלון

המצרכים הדרושים

1 חבילת אטריות רחבות

3 ביצים

חצי כפית מלח למים

כפית מלח לתערובת האטריות

שמן קנולה לשימון התבנית

הכלים הדרושים

סיר גדול

מסננת

קערה גדולה

קערית קטנה

כף ערבוב

תבנית אפיה

תחתית להנחת חם

חצי נייר אפייה (יש במגירה השנייה) – לחתוך עם מספריים.

אופן ההכנה

לחמם את התנור ל- 200 מעלות בטורבו.

למלא את הסיר במי ברז קרים עד 3/4 מגובה הסיר.

להוסיף למים חצי כפית מלח.

להניח על הגז על מבער בינוני.

להדליק על אש גבוהה.

לאחר שהמים רתחו להוסיף את האטריות, לתת להן להתבשל בין 3 – ל-5 דקות ואז בעזרת הכף לפתוח את הסלסול ולערבב מעט בסיר.

לבשל עוד 10 דקות ולהמשיך מדי פעם לערבב עד שהאטריות מוכנות.

לכבות את הגז.

להניח את המסננת בכיור.

לשפוך, ממש בזהירות, את האטריות למסננת.

לפתוח את ברז המים הקרים מעל האטריות ולערבב בעזרת הכף.

לאחר שהתקררו לסנן היטב.

להעביר לקערה.

לשבור 3 ביצים בקערית קטנה.

להוסיף את הביצים לאטריות.

להוסיף כפית מלח לאטריות.

לערבב היטב בעזרת הכף.

לחתוך נייר אפיה ולהניח בתבנית.

לשמן מעט את התבנית.

למזוג את תערובת האטריות לתבנית.

להכניס, בזהירות לתנור החם.

לאפות כשעה וחצי עד שעתיים.

להסתכל מדי פעם כדי לוודא שהצבע מספיק מוזהב ועשוי כמו שאתם אוהבים.

להניח את התחתית להנחת אוכל חם במקום נוח על השיש.

להוציא בזהירות מהתנור.

להניח על התחתית.

3 צפיות