• שרוני

עוגת קרמבו ללא סוכר/ מופחתת סוכר

עוגה, קרמבו,



ניתן להכין את העוגה בלי סוכר כלל או להוסיף בקטנה כפי שיפורט במתכון.

העוגה לדעתי טעימה מאוד ללא כל תוספת סוכר, השמנת והשוקולד נותנים לה את המתיקות הנדרשת

ועם הבסיס המריר מעט יוצא שילוב מנצח.

תחליטו מה מתאים לכם, איך מתאים לכם וכמה.

בהנאה שרוני

עוגת קרמבו מורכבת משלוש שכבות

כמו קרמבו –

1. הביסקוויט – שכבת הבסיס – עוגת טורט

2. הקצפת – שכבת האמצע – קרם שמנת

· ציפוי שוקולד – שכבה עליונה – קרם שוקולד/ נקרא גם גנאש

המצרכים הדרושים

· 3 ביצים

· סוכר – מי שבכל זאת רוצה, אפשר להוסיף 2 כפות זה בהחלט מספיק

· כוס קמח לבן/ כוסמין/ מלא, אפשר גם לערבב קמחים

· רבע כוס קקאו

· שקית אבקת אפיה

· חצי כוס שמן צמחי זרעי ענבים/ חמניות (לא סויה)

· כוס מים

לקרם השוקולד

· 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%, כלומר קופסה אחת של שמנת

· 200 גר' שוקולד מריר, עדיף עם כמה שיותר אחוז מוצקי קקאו - 70% ומעלה

להכנת קרם שמנת

· 375 מ"ל שמנת מתוקה 38%

· שזה קופסה וחצי של שמנת

· אם רוצים – אפשרי להוסיף 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל – מכילה סוכר

אופן ההכנה

הכנת הבסיס

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות

2. שוברים את הביצים לתוך קערה ומקציפים אותן במהירות גבוהה.

3. עוצרים את המיקסר

4. מוסיפים את הקמח, הקקאו אבקת האפיה והשמן

5. מערבבים מעט בלי להקציף ואח"כ מקציפים במהירות איטית כדקה עד לאיחוד מלא של החומרים

6. מעבירים את התערובת לתבנית אפיה/ לרינג בקוטר 24 או 26

7. מכניסים לחצי שעה של אפיה ב- 180 מעלות

בינתיים מכינים את קרם השוקולד/ גנאש

8. מחממים את השמנת על להבה נמוכה-בינונית עד שמופיעות בועות

9. אם משתמשים בחפיסות שוקולד – שוברים אותו לתוך קערה לקוביות

10. מוזגים את השמנת מעל השוקולד

11. מחכים 2-3 דקות

12. מערבבים היטב עד לקבלת קרם אחיד

13. מניחים בצד להצטננות * לא במקרר

· כשהבסיס הצטנן אפשר להכין את קרם השמנת

לקרם השמנת

14. מוזגים את השמנת לקערה

15. מתחילים להקציף במהירות נמוכה-בינונית ועולים בהדרגה למהירות גבוהה עד לקבלת קרם יציב

16. אם מוסיפים אינסטנט פודינג וניל יש למזוג אותו לקערה לפני שמעלים למהירות גבוהה

17. מורחים את הקרם המוכן על העוגה באופן אחיד

18. מוזגים את קרם השוקולד על השמנת ומורחים על פני העוגה

19. מכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות או לילה שלם.

25 צפיות