• שרוני

עוגיות שושנים

עודכן ב: 13 ינו 2019


עוגיות שושנים

המצרכים לבצק

שלוש ורבע כוסות קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

חצי כוס סוכר

200 גר' חמאה או מחמאה בטמפרטורת החדר

3 חלמונים

חצי גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה

קליפה מגוררת מ-1 לימון (לא חובה)


* מערבלים את כל החומרים לבצק רך, מחלקים ל- 2, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לפחות לשעתיים עד לילה. אני מכינה יום מראש זה הכי נוח.

* מוציאים את הבצק מהמקרר ובינתיים מכינים את הקציפה.


החומרים להכנת הקציפה

3 חלבונים

3/4 כוס סוכר

שקית אחת אינסטנט פודינג וניל.


אופן ההכנה

מקציפים את החלבונים במהירות בינונית, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ולבסוף את הפודינג עד לקבלת קצף אוורירי ומבריק.

* מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.


* מרדדים כל חלק של הבצק לעובי של 3- 4 מ"מ, מורחים את הקציפה באמצע ומשאירים שוליים של כ- 3 ס"מ מכל צד. מגלגלים לגלילה ופורסים לעוגיות בעובי של 2 ס"מ או בעובי שאנחנו אוהבים.

מניחים על תבנית אפיה מרופדת ברווחים ואופים בין 15 ל - 20 דק' עד להזהבה. מניחים לעוגיות להתקרר ושומרים בכלי אטום עד שבוע ימים,

אם נשאר משהו....

38 צפיות