• שרוני

עוגיות לבבות אהבה

עודכן ב: 13 ינו 2019

עוגיות לבבות פריכות במיוחד מבצק עשיר בחמאה, שנותנת את הפריכות הכל כך מיוחדת הבצק מתאים להכנת מגוון רחב של עוגיות, מתאים מאוד כתחתית לעוגות גבינה וגם לאוזני ההמן שנכין בקרוב.


עוגיות לבבות אהבה

בצק פריך 3,2,1

1/2 כוס סוכר או 3/4 כוס + 2 כפות אבקת סוכר – עדיף אבקת סוכר

200 גר' חמאה/ מחמאה/ מרגרינה – לפריכות ולטעם המיוחד עדיף חמאה

2 כוסות + 2 כפות קמח

גרידת לימון מחצי לימון (לא חובה)

כפית תמצית וניל (לא חובה)

2 חלמונים

אופן ההכנה

מעבדים במיקסר עם וו הלישה את אבקת הסוכר , החמאה והקמח עד לפירורים מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד שמתקבל כדור בצק נעים. ניתן להוסיף מעט קמח, לפי הצורך.

מניחים לחצי שעה – שעה במקרר כך יותר נוח לעבוד איתו (לא חובה).

מכינים את הבצק לפי ההוראות.

מחלקים ל- 2 / 3 חלקים ומתחילים לעבוד, מפזרים מעט קמח על משטח העבודה והמערוך ולשים בעדינות, זהירות בצק מאוד עדין, אין צורך למהר, קורצים את צורת הלב או צורה אחרת שרוצים, חצי מכמות הבצק ללב שלם והחצי השני עם חור באמצע.


להקפיד על אפיה בתבניות שונות מאחר והצורה עם החור נאפת מהר יותר.

מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה ואופים בחום של כ- 180 בין 10 – 20 דקות תלוי בתנור שלכם, עד לחצי הזהבה.

מוציאים מהתבנית לאחר קירור מלא ומתחילים למלא בריבת תות או כל מילוי שאוהבים.

מפזרים אבקת סוכר ושומרים בקופסה סגורה עד 4-5 ימים אם לא מספיקים לחסל הכל תוך יומיים...

0 צפיות