• שרוני

סלט בורגול עם רימונים, תפוחים ודבש

עודכן ב: 13 ינו 2019

גם בריא וגם טעים, סלט נהדר לראש השנה מלא טוב הארץ "זבת חלב ודבש".


סלט בורגול עם רימונים, תפוחים ודבש

להכנת הבורגול:


כוס בורגול מהסוג הגס

2 כוסות מים חמימים

כפית מלח

כף שמן קנולה או זית

מחממים בסיר בינוני את השמן ומוסיפים את הבורגול, מטגנים כ- 8 דקות על אש בינונית עד שמקבל מעט צבע, מוסיפים את המלח, מערבבים ואז מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים 20 דקות על אש נמוכה ומניחים להצטנן בסיר.


בזמן שהבורגול מתבשל מכינים את הפירות והירקות:


לוקחים חצי רימון ומפרידים לגרעינים.

תפוח גרנד סמיט, ירוק חמצמץ, חתוך לקוביות קטנות.

מלפפון חתוך לקוביות קטנות.

פלפל חתוך לקוביות, אפשר אדום, צהוב או כתום מה שאוהבים...

* ניתן להוסיף ולהחליף ירקות לפי הטעם האישי, כגון: בצל סגול, גזר ועוד...


בקערה גדולה מערבבים את הבורגול עם הירקות ומוסיפים את הרוטב.


לרוטב

רבע כוס שמן זית

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל גרוס או טחון

כף דבש או סילאן

2 כפות חומץ בלסמי (לא חובה)

כף רכז רימונים (לא חובה)

מערבבים היטב ומוסיפים לסלט.


4 צפיות