• שרוני

טורטליני בטטה ברוטב שמן זית ורוזמרין

עודכן ב: 13 ינו 2019



טורטליני בטטה ברוטב שמן זית ורוזמרין

הכלים

מיקסר

משקל

מכונת פסטה

מחבת


בצק לפסטה


500 גרם קמח

300 גרם ביצים

קורט מלח

כפית שמן זית


אופן ההכנה:

להכניס את כל החומרים למיקסר עם וו לישה ולעבד היטב.

אם הבצק קשה מדי ניתן להוסיף מעט מים

אם הבצק רך מדי ניתן להוסיף מעט קמח

מכניסים למקרר לשעה.


המילוי

בטטה עטופה בנייר כסף

מלח

פלפל שחור טרי

2 שיני שום חתוכות לקוביות קטנטנות, או כתושות.

רוזמרין – כף של עלים.


אופן ההכנה:

אופים את הבטטה כ- 45 – 60 דקות בחום של 200 מעלות.

מקלפים את הבטטה.

מעבירים לקערה, מועכים ומוסיפים תבלינים.



הכנת הטורטליני

מרדדים את הבצק במכונת הפסטה.

מניחים על משטח עבודה ויוצרים עיגולים בעזרת כוס.

שמים כפית מהמילוי במרכז כל עיגול, מקפלים לשניים וסוגרים כמו חצי ירח.

מרתיחים סיר עם כף מלח.

מבשלים את הטורטליני כ- 4-5 דקות עד להתרככות.

מוציאים בעזרת כף מחוררת לקערה נפרדת.


אופן ההכנה לרביולי:

1. מערבבים את כל חומרי המילוי ומעבירים לשק זילוף.


2. מרדדים את הבצק (מהמתכון הקודם) לדף ארוך ודק (העובי הדק ביותר במכונה או אחד לפניו) ומחלקים את הבצק לשניים. חלק אחד מברישים בביצה מדוללת במים וחלק שני נשמור בשביל לכסות.


3. בוחרים את הגודל החיצוני של הרביולי מסט החותכנים ובוחרים חותכן נוסף – קטן בשתי מידות מהחותכן שבחרנו כדי שישמש אותנו לסגור היטב את הבצק סביב המילוי.


4. מזלפים את המילוי על הבצק התחתון במרווחים שווים. מכסים בדף הבצק הנוסף, מהדקים ומוציאים אוויר בעזרת הידיים. לוקחים את החותכן הקטן יותר והופכים אותו לצידו הקהה. מהדקים את הבצק סביב המילוי מבלי לחתוך אותו.


5. קורצים את הרביולי עם החותכן הגדול יותר מסביב למילוי, כך שנשארים שוליים דקים עם שכבה כפולה של בצק.


6. מבשלים את הרביולי במים רותחים ומומלחים 4 דקות ומעבירים ישר לרוטב החם (המתכון בהמשך הכתבה).

הרוטב

שמן זית

מלח

פלפל גרוס

רוזמרין

הכנת הרוטב יחד עם הטורטליני

מחממים במחבת שמן זית ומיד מוסיפים את התבלינים, יש לשים לב שהשמן לא נשרף, מוסיפים את הטורטליני ומקפיצים כ- 2 דקות.


מעבירים לצלחת הגשה.


בתיאבון !


7 צפיות