• שרוני

טארט פירות מתוק וקייצי

עודכן ב: 13 ינו 2019

המצרכים לטארט משפחתי (תבנית 28) או 3 טארטים אישיים


טארט פירות מתוק וקייצי

עוגות פרי משולבות בבצק פריך במיוחד אהובות עלי נהדרות לימים החמים של הקיץ,

מתאימות מאוד לארוחות בשריות, במקום להשתמש בשמנת פרווה שלא תמיד מתאימה

לכולם...או לארוחות חלביות כשלצידן כדור גלידה אהוב וכוס לימונדה צוננת.


בצק פריך 3,2,1 - נמס בפה


100 גר' סוכר/ אבקת סוכר

200 גר' חמאה/ מרגרינה

300 גר' קמח

כף גרידת לימון

כפית תמצית וניל

חלמון מביצה אחת


מעבדים במעבד מזון את כל החומרים לבצק אחיד ונותנים לו לנוח כחצי שעה במקרר.

בתבנית פאי משטחים את הבצק בעדינות בעזרת הידיים, כדי שהבצק לא יתפח עושים חורים קטנים עם מזלג ועליו מניחים נייר אפיה עם גרגירי שעועית או חומוס. ניתן גם לאפות ללא הנייר ואז הבצק תופח מעט.

אופים בתנור בחום בינוני כ- 15 דקות.


לקרם טארט קליל:


1 ביצה

1/4 כוס סוכר

60 גר' חמאה

1/4 כוס קמח


* מערבבים את כל החומרים ומשטחים את התערובת על הבצק.

* מסדרים פירות טריים חתוכים לפרוסות: שזיפים, אפרסקים, נקטרינות, תפוחים, ענבים בקיצור מה שאוהבים.

* סוכר מעורב בקינמון לפיזור על הפירות

* אופים בחום בינוני של 180 מעלות כ- 40 דקות (לטארט גדול) וכ-25 דקות לטארט אישי.



תהנו בתיאבון!

0 צפיות