• שרוני

חלה לשבת

עודכן ב: 11 פבר 2019

אין כמו חלה לשבת להרגיש את הבית, המשפחה והשבת שנכנסת... כשחזרנו מהחופשה הרגשתי צורך להכין חלה...געגועים לבישול ביתי...לשישי של משפחה ואהבה למטבח אז הדבר הראשון שהכנתי היה חלה מקמח כוסמין מלא, קמח הכוסמין עדין בטעמו, בריא וקל לעיכול...ילדים עם רגישויות לטעמים וריחות מתחברים אליו יחסית בקלות יותר מאשר לקמח מלא...כי הוא מזכיר בטעמו את הקמח הלבן.


מהכמות שבמתכון אפשר להכין חלה אחת גדולה ומהיתרה לתת לילדים להכין חלות קטנות הם ממש יאהבו את זה.




המרכיבים

1 שקית שמרי שמרית/ קוביית שמרים/ 2 כפות שמרים יבשים

1/4 2 כוסות מים חמימים

1/2 כוס סוכר לבן/ דמררה/ 1/4 כוס אגבה

4 ביצים טרופות

1 כף מלח

1/2 כוס שמן קנולה

1/4 9 כוסות קמח

זרעי שומשום/ קצח/ פרג/ שיבולת שועל/ גרעיני חמנייה

ביצה לזיגוג


· לחלות מתוקות במיוחד ניתן להוסיף לביצים הטרופות חצי כוס דבש/ סילאן.


שמרים יבשים מוסיפים לכל התערובת בלי בעיה אך עבודה עם שמרים טריים דורשת עוד טיפה הכנה, ממיסים אותם במים בקערה בינונית עם כפית סוכר וטורפים.

טורפים בקערה גדולה ביצים, מלח, סוכר ושמן. מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח בהדרגה ולשים עד שמקבלים בצק רך וגמיש.

אם עובדים עם מיקסר מכניסים את כל החומרים מלבד 2 כוסות קמח והשמרים, אותם מוסיפים בהדרגה בכדי שלא תיווצר אמבטיה אלא בצק נוח לעבודה.

ללישה סופית מעבירים לשיש, כל בצק, במיוחד בצק שמרים הכי טוב להעביר לשיש לסיום הלישה.

לוקחים קערה מספיק גדולה להתפחת הבצק, יוצקים לקערה מעט שמן ומשמנים את הבצק בתוכו היטב. מכסים במגבת או בניילון נצמד ומניחים להתפחה עד שהבצק יכפיל את נפחו, בקיץ זה לוקח בין שעה לשעה וחצי בחורף יכול לקחת כמעט שלוש שעות, הכי טוב כמבשלים בשישי להכין את הבצק ראשון ואז כאשר המטבח מתחמם מהבישולים הוא יתפח ביתר קלות.

לאחר ההתפחה הראשונה מוציאים מהקערה ולשים שוב.

מחממים תנור לחום בינוני – 180 מעלות.

מחלקים ויוצרים חלות.

מניחים על תבניות אפייה ומתפיחים עוד כחצי שעה עד שעה מברישים בעדינות בביצה ומפזרים מה שאוהבים.

אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהחלות מקבלות גוון זהבהב יפה.

איך בודקים הכי טוב מרימים טיפה ומסתכלים בתחתית החלה אפשר גם לנקוש ולשמוע צליל נבוב.


שבת שלום מלאה באור שמחה ואהבה

ממני שרון

0 צפיות