• שרוני

גרנולה ביתית

עודכן ב: 13 ינו 2019

*מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות.


גרנולה ביתית

המצרכים הדרושים:


4 כוסות שיבולת שועל גסה רגילה/ מלאה, אני אוהבת לערבב...

2 כוסות תערובת אגוזים לא קלויים, קצוצים גס, שקדים, אגוזי מלך, לוז, פקאן, קשיו.

1 כוס תערובת זרעים לא קלויים, שומשום, גרעיני חמנייה, דלעת - לא הכרחי.

100 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר חום

1/4 כוס סילאן או דבש

2 כפיות תמצית וניל או קינמון - לא הכרחי

כוס וחצי פירות יבשים, חמוציות, צימוקים, תמרים ועוד.


אופן ההכנה

מרפדים תבנית גדולה של התנור עם נייר אפייה.

מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל ותערובות האגוזים והזרעים.

מחממים בסיר קטן על אש נמוכה את החמאה עם הסוכר והסילאן/דבש עד להמסה מלאה, מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל או הקינמון. מוזגים את התערובת על האגוזים ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.

משטחים את התערובת על התבנית.

קולים בתנור במשך כ- 40 דקות, כאשר מערבבים והופכים מפעם לפעם בכדי שהקלייה תהיה אחידה ולא תישרף.

מוציאים מהתנור ומניחים לצינון, גם כאן תוך כדי הצינון מערבבים מדי פעם ומפרידים את הגושים.

לאחר שהתערובת התקררה מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים היטב.

נשמר עד חודש בכלי סגור היטב, אין צורך בקירור, טעים עם יוגורט, חלב, גלידה ועוד מטעמים.

0 צפיות