הנושא המרכזי: הכרת תהליכי הכנת מזון ושיטות בישול
נושא השיעור: כתיבת שלבי מתכון
מושג מתחום התוכן: ספגטי ברוטב עגבניות  
מושג מתחום החשיבה: תכנון    
מושגים נוספים: חיתוך, קילוף, ערבוב, טיגון, בישול במים, בלנדר, מתכון, מצרכים/ חומרים  
רעיון מרכזי: מתכון מחולק לשלושה חלקים מרכזיים – מצרכים, כלים ואופן ההכנה.      
מטרת על:  ניסוח וכתיבת מתכון להכנת ספגטי ברוטב עגבניות.
שיקול דעת:  ניסוח וכתיבת המתכון מתבצעים לאחר שנעשתה למידה מוקדמת של מבנה מתכון ושלביו.                            
 

מטרות בתחום הקוגניטיבי: 


המשתתפים יתכננו וינסחו בע"פ יחד את המתכון.
המשתתפים יתכננו את שלבי העבודה.
המשתתפים יכתבו, יחד עם המורה, את המתכון על הלוח.

מטרות בתחום התקשורתי-חברתי: 
המשתתפים יעבדו בשיתוף פעולה.
המשתתפים יחכו לתורם בזמן הפעילות. 
המשתתפים יסייעו זה לזה בעבודה.
המשתתפים יפתרו קשיים שיעלו בזמן הפעילות, עם סיוע של המורה.
המשתתפים ידעו לקבל את דעת האחר. 
המשתתפים יעבדו על ויתור אחד לשני.
  
מטרות בתחום הסנסורי:


המשתתפים ייטעמו/ יאכלו מתוצרי הפעילות.   

מטרות נוספות:
המשתתפים ישטפו ידיים לפני תחילת הפעילות.
המשתתפים יעבדו בסביבה נקייה.
המשתתפים יעבדו עם הכלים השונים באופן בטוח.
המשתתפים יסדרו וינקו את הכיתה בסיום הפעילות.    

מטרות דיפרנציאליות שיחולקו למשתתפים: 


ייטעם מרוטב העגבניות.   
ייחשב את הכמויות הנדרשות להכנת הרוטב.
יתנסה בפעולת החיתוך ויחתוך עגבנייה.  
ימלא את כד הבלנדר בעגבניות ויפעיל אותו.
יסביר וידגים לתלמידי הכיתה כיצד לחתוך. 
ינסח את שלבי כתיבת המתכון.
ייחשב את הכמויות הנדרשות להכנת הרוטב.  
  
המצרכים הדרושים:

ספגטי, מים, מלח, עגבניות, רסק עגבניות, בצל, שום, שמן לטיגון. 


כלים:

סיר גדול, סיר בינוני, מלקחיים, כפות ערבוב, בלנדר, קרשי חיתוך, סכינים,   

מדברים ארוחה - תקשורת מסביב לשולחן - כתיבת מתכון