נושא השיעור: הכנת פסטה טרייה
אורך השיעור: 90 דקות.
מושג מתחום התוכן: טריות (פסטה טרייה)
מושגים מתחום החשיבה: התארגנות ותאום   
מושגים נוספים: פסטה יבשה, פסטה טרייה, קמח סמולינה, חיטת דורום, מכונת פסטה, טורטליני.
 

רעיון מרכזי: 


ישנם הבדלים בין הכנת פסטה יבשה להכנת פסטה טרייה (חומרים, אופן ההכנה ועוד). 
התארגנות מתאימה של הציוד והחומרים תביא להצלחה בהכנת הפסטה. 

 

שיקול דעת: מזה מספר שיעורים שאנו עובדים על אופן מבנה של מתכון על מנת להבין מה עלינו לעשות בכדי להכין מזון באופן עצמאי בנוסף בשיעורים האחרונים עבדנו עם פסטות יבשות.                              
מטרת על: שיפור מיומנויות מוטוריות – התארגנות של הציוד והחומרים מול המשימה, קואורדינציה, תאום עין-יד (בילטרלי).   
 

מטרות אופרטיביות:
 

בתחום הקוגניטיבי: 


המשתתפים יתכננו את שלבי העבודה.
 

בתחום התקשורתי-חברתי: 


המשתתפים יעבדו בשיתוף פעולה.
המשתתפים יחכו לתורם בזמן הפעילות. 
המשתתפים יסייעו זה לזה בעבודה.
המשתתפים יוותרו זה לזה.
המשתתפים יציעו פתרונות לבעיות שיעלו בזמן הפעילות ויבחרו את

הפתרון המתאים. 
המשתתפים יקבלו את דעת האחר. 

 

בתחום הסנסורי:


המשתתפים ירכשו מיומנויות מוטוריות בסיסיות להכנת פסטה ביתית:
המשתתפים יעבדו עם שתי הידיים כך שיכניסו את הבצק דרך הפתח

המתאים ויחזיקו מהצד השני. 
המשתתפים יכינו עיגולי פסטה בעזרת הכוסות.
המשתתפים יעבדו עם שקית הזילוף למילוי הטורטליני. 
המשתתפים יבצעו את פעולת הקיפול של הבצק באופן הנכון.     


מטרות דיפרנציאליות שיחולקו למשתתפים:


יסייע לי להסביר את השלבים המרכזיים בהכנת מתכון – כלים, חומרים ואופן ההכנה.  
יחתוך את השום.     
ימעך את הבטטה.
יחתוך את הבצק לחלקים שווים. 
ישקול כל אחד מחלקי הבצק ויבדוק שאכן המשקל נכון.  
יערבב את המילוי.   
יימלא את שקית הזילוף.     

 

המצרכים הדרושים:

בצק לפסטה, קמח לבן, מים, מלח, שום, רוזמרין, בטטה, שמן.   


כלים:

מכונת פסטה, משקל, סיר גדול, מלקחיים, כף מסננת, מסננת, מועך, כפות ערבוב, קרשי חיתוך, סכינים, שקית זילוף, נייר אפיה, מגבות מטבח. 

 

מהלך השיעור:


שטיפת ידיים וארגון חדר הבישול לעבודה.
מילוי הסיר במים והרתחתם לבישול הפסטה.
חזרה קצרה על השיעור שעבר ועל שלבים בהכנת מתכון.
 

מבוא קצר הכולל: הסבר על מה מתוכנן להיום; ההבדל בין פסטה יבשה ולפסטה טרייה; רקע היסטורי על מכונת הפסטה הראשונה; תזונה.    
הכנת המילוי לטורטליני.
הסבר על אופן השימוש במכונת פסטה.
הסבר על אופן הכנת הטורטליני.
הכנת הבצק לעבודה – חיתוך ושקילה.  


המשתתפים יעבדו, כל אחד בתורו, על אופן הכנת דפי פסטה.
כל משתתף יעבוד בעמדה שלו על הכנת טורטליני.
הכנת הרוטב לפסטה.
בישול הטורטליני.
ניקיון וסידור החדר לארוחה.
ארוחת צהריים.  

מדברים ארוחה - תקשורת מסביב לשולחן - הכנת פסטה טרייה